Тялото на възрастните има специфичен мирис

PRINT
пенсионери менопауза

Много хора смятат, че по-възрастните хора имат по-силен и специфичен мирис. Това е напълно вярно, казват японски учени, цитирани от Live Science. За миризмата отговаря съединението 2-ноненал. Нивото му в организма се увеличава с напредването на възрастта.

Учените анализирали миризмата на хора между 26 и 75 години. Оказало се, че 2-ноненал се открива само при хора над 40 години. Миризмата на тялото обикновено е резултат от разлагането на потта от бактерии. Самата пот не мирише. Има два вида потни жлези – екринни и апокринни жлези. Екринните се намират по повечето части на тялото. Апокринните жлези – само върху скалпа. Екринните секретират течност, състояща се основно от вода и сол. Апокринните – мазна пот. Именно бактериалнто разграждане на апокринната пот дава лош мирис.

Препаратите против изпотяване с алуминий временно блокират потните жлези. Дезодоранти премахват миризмата, но не спират самото потене. Обикновено те ​​съдържат алкохол и повишават киселинността на кожата, а бактериите не обичат тази среда. По принцип, за да се намали концентрацията на бактерии върху кожата, е необходимо да се взема душ всеки ден , внимателно да се избършат пръстите на краката, тъй като между тях остава влага, която бактериите много обичат.

Чорапите и облеклото трябва да са от памук или вълна. Синтетиката прави телесната миризма по-интензивна. Чорапите трябва да се сменят поне веднъж дневно. Най-добри са обувките, направени от естествена кожа. Само естествени материали позволяват на кожата да диша и да остане суха. Трябва също да се ходи бос при всяка възможност. Потенето може да се намали също чрез йога и медитация, чрез намаляване на стреса. Между другото , храни със силни миризми като чесън и лук също придават лоша миризма на потта.

[Общо: 4    Средно: 3/5]
Тялото на възрастните има специфичен мирис беше последно модифицирана от: юли 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *