Целулитът пазел от диабет и болно сърце

PRINT

Целулитът, с който жените по цял свят упорито се борят, всъщност носи някаква полза за здравето. И то каква! Досадната портокалова кора всъщност пази от диабет и сърдечносъдови заболявания, доказаха изследователи от Оксфордския център по диабет, ендокринология и метаболизъм.

Клетките на целулита поглъщат вредните мастни киселини

Мастните клетки в целулита имат способността на поглъщат опасните за организма вредни мастни киселини. Съдържат веществото адипонектин, което действа противовъзпалително и пречи на запушването на артериите. Освен другото в тях се образуват естрогени – основните женски полови хормони, които отговарят за правилното функциониране на репродуктивната система.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вана с колело топи целулита
Фитнесът не спира остаряването
Колагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии
Пет наистина добри диети

Естрогените са тези, които правят жената сексуално активна, напомнят учените. Те укрепват съдовете и удължават живота на сърдечносъдовата система у дамите. Затова специалистите настоятелно им препоръчват да не изпадат в крайности и вместо да се мъчат с всякакви средства да се освободят от целулита, да се научат да приемат дадения им от природата „дефект“.

Има няколко фактора, които способстват за бързото развитие на портокаловата кожа, пише руският сайт „Медикфорум“. Това са наследствено предразположение, възрастови изменения, физиологични нарушения на работата на организма като хормонален дисбаланс, понижена функция на щитовидната жлеза, смущения в панкреаса, нарушение на кръвообращението в мастната тъкан, на метаболизма и водно-солевия обмен. Принос имат още наднорменото тегло, заседналия начин на живот, неправилното хранене и постоянният стрес.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Целулитът пазел от диабет и болно сърце беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *