Три двойки близнаци се родиха в МБАЛ „Пловдив“

PRINT
бебета

Само за седмица в МБАЛ „Пловдив“ се родиха три двойки близнаци. Така пророчеството от Бабинден, че в болница „Пловдив“ тази година ще се раждат много близаци и тризнаци, се сбъдна изключително бързо. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров.

Той припомни, че предсказанието направи завеждащият на акушеро-гинекологичното отделение д-р Жорж Пелев на 21 януари, след като разчупи над главата си ритуалната пита. Тя се разпиля на много парчета и лекарят предрече, че хората от екипа му ще хващат повече близнаци и тризнаци.

Само пред първата седмица след 21 януари в болницата са проплакали 3 двойки бебета. Всички са момиченца, което значи, че и пожеланието на директора д-р Аргиров да се раждат повече деца от женски пол, се изпълнява, коментираха от отделението. Медици обясниха, че само едните близначета са заченати ин витро. Новородените са доносени и здрави, развиват се отлично, дано бъде така до края на годината, каза д-р Диана Аргирова, началник на неонатологията.

На 9 февруари болница „Пловдив“ и Центърът за обществена подкрепа „За деца и родители“ организират безплатно обучение за бъдещи родители „Първи грижи за новороденото“. То е част от училището, което се провежда тук, в помощ на майките и татковците. По време на занятията те се научават как да къпят, повиват, кърмят и изобщо да се грижат за малчуганите си.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Три двойки близнаци се родиха в МБАЛ „Пловдив“ беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *