Трета ръка расте на гърба на 11-годишно момиче

PRINT

Лекари в Китай останаха изумени от вида на 11-годишно момиче, което било прието в болница с трета ръка, стърчаща от гърба й. Придатъкът се оказал част от неин еднояйчен близнак, който не успял да се развие самостоятелно, но част от ембриона пораснал в тялото на сестрата. Щателният преглед в клиниката открил, че странният придатък се състои от ръка с два пръста и част от гръден кош.

Случаят стана достояние на света, след като бе представен на медицинския елит от проф. Баоган Пенг от болницата на въоръжените сили в Пекин, разкрива публикация в BMJ Case Reports. Предоперативният клиничен преглед установи, че става дума за диагнозата фетус във фетуса, поясни проф. Пенг.

Тя е изключително рядка и засяга едва едно на 5 млн. живи раждания. Това е случаят, когато фетус с малформации се открива в тялото на близнака му. Плодът се открива в корема при 80% от случаите, въпреки че има и сведения да е откриван и в черепа. Това е първият път в света, когато втори фетус се разполага в гърба.

Проф. Пенг, експерт по операциите на гръбначния стълб, казва, че лекарите премахнали успешно паразитния близнак. Той добави, че по-късен анализ открил също част от лигавица на храносмилателния тракт на недоразвития фетус в тъканите на момичето.

СНИМКА: BMJ Case Reports

[Общо: 2    Средно: 1/5]
Трета ръка расте на гърба на 11-годишно момиче беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *