събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСравниха болките при менструация със сърдечен пристъп

Сравниха болките при менструация със сърдечен пристъп

Почти всяка жена от време на време страда от дисменорея (болезнена менструация). При някои жени менструалната болка е много силна. Учените все още не знаят защо това е така, а много лекари дори не смятат дисменореята за сериозно нарушение, пише Zee News.

Проф. Джон Гуилебауд от Университетския колеж в Лондон се изказа в защита на страдащите от този синдром жени. Според него болката по време на менструация е сравнима с инфаркт. Експертите казват, че мъжете и жените лекари често не обръщат внимание на симптомите на дисменорея. Мъжете не са се сблъсквали с такава болка и затова я подценяват. А пък жените лекари си казват: „След като и аз се справям с подобни симптоми, значи и пациентите ми ще бъдат в състояние да го направят.“

Експертът призова лекарите да не игнорират оплакванията на жените от болезнена менструация. Това състояние е слабо изучено. Известно е, че една от възможните причини е ендометриозата. Това е състояние, при което клетки на ендометриума се откриват в други органи или тъкани. Ако ендометриозата не се лекува, може да се стигне до безплодие.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -