петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСпоред учени човешкият живот не може да надхвърли 125 г.

Според учени човешкият живот не може да надхвърли 125 г.

Човешкият живот не може да продължи повече от 125 г., а хората вече достигат максималната си средна продължителност на живота. Това са изводи на учени от Медицинския колеж „Албърт Айнщайн“ в САЩ, цитирани от агенция UPI. Според тях напълно е възможно все повече хора да живеят повече от преди. Въпреки това едва ли някой ще успее да надхвърли възрастта от 122 г. Това е пределът, който засега е регистриран като рекорд. Той принадлежи на французойката Жана Калман, която починала на тези години през 1997 г.

Проучването на американските учени показало, че от 19 век насам средната продължителност на живота непрекъснато нараства. Основният принос е на здравословното хранене, прогресът в медицината и други области, свързани с начина на живот.

Например за децата, родени сега в САЩ, се очаква средна продължителност на живота 79 г. А родените през 1900 г. умирали средно на 47 г. Като цяло все повече хора успяват да живеят по-дълго. Но максималната възраст на дълголетниците почти не се е променила от 90-те г. на миналия век досега. Според учените средната максимална продължителност на живота е 115 г., а абсолютният максимум е 125 г. Шансът тази граница да бъде достигната от един човек е по-малко от 1 към 10 000.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -