Спомените започват от 3-годишна възраст

PRINT
деца ученици училище

Много от нас имат някакви смътни спомени от най-ранна детска възраст и често се чудят на колко ли години са били тогава. Картините започват да остават в паметта едва когато станем на 3 г., твърдят експерти, цитирани от немския в. „Ди Велт“.

За да започне тя да функционира, трябва да са налице три неща. Мрежата от нервни клетки трябва да се е образувала вече в такава степен, че преживяното да се обработва едновременно в различни области на сивото вещество. Освен това трябва вече да сме развили способността да говорим и да мислим с думи. Необходимо е и един минимум от себеосъзнаване. Ако не знаем кои сме, няма как да запаметим преживяването като нещо, което се отнася лично до нас. Всички тези предпоставки се развиват до към третия рожден ден.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Прошката към себе си е гаранция за дълъг живот 
Песимизмът и носталгията се оказаха важни за здравето
Пердахът в детството отключва астма и рак 
Уханието на печен картоф гони лошите спомени 
Спомените в мозъка могат да се манипулират

Паметта понякога си прави шегички с нас! Понякога за мозъка е трудно да раздели истинските спомени от разказите на други хора около нас – родители, братя или сестри. Друг път бъркаме мисли за собственото си детство, разсъждения какво би могло да стане или е трябвало да стане с истинските преживявания.
И накрая – спомените се променят по мъничко всеки път, когато ги извикаме в паметта си. Един вид те се актуализират. Например ако сме гледали стара снимка как вървим с балон в ръка, въображението ни може да донагласи картината така, че да си мислим, че нещата са се случили по точно определен начин.

Източник: Die Welt

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Спомените започват от 3-годишна възраст беше последно модифицирана от: април 10th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *