Спечелете още днес награда, като отговорите на въпрос №4 от нашата игра

PRINT
игра с награди

Играта „С грижа за здравето“ навлиза в четвъртата си седмица. Три последователни седмици задавахме здравни въпроси: Въпрос №1 беше, коя е новата безплатна ваксина за бебета от 2017 г. Въпрос №2 беше свързан с грешките в начина на живот водят до високо кръвно. Въпрос №3 касаеше нещата, които помагат да свалим повишената кръвна захар. Сега последният въпрос №4 е за проблемите с обмяната на веществата, до които водят неправилното хранене и съвременният начин на живот. Ето и въпроса:

Какво представлява метаболитният синдром?

Както и преди, подсказваме идеи за верните отговори в статията от линка горе. За метаболитния синдром се говори по-интензивно от известно време. Той обаче е сериозен и масов проблем, породен от прекомерната консумация на преработени и мазни храни. Разбира се, има и други фактори. Хората с метаболитен синдром са изложени на много по-голям риск от диабет, или сърдечносъдово заболяване, посочва д-р Владимир Сугарев, специалист по вътрешни болести и експерт към МЗ. Добрата новина е, че не всичко е загубено. Ако човек осъзнае навреме проблема и въведе промени в храненето, здравето може да се възвърне.

Припомняме правилата на играта: Може да отговорите под поста ни в страницата на „БоленЗдрав“ във фейсбук или като коментар под публикацията, в която задаваме въпроса. Повече за правилата – тук. Успех!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 1.5]
Спечелете още днес награда, като отговорите на въпрос №4 от нашата игра беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 Iliana Angelova
loading...

One thought on “Спечелете още днес награда, като отговорите на въпрос №4 от нашата игра

  1. Илияна Димова каза:

    Метаболитен синдром (МетС) е комбинация от затлъстяване с други болестни състояния на хомеостазата на мазнините, захарите и белтъчините в организма, която увеличава риска за развитие на сърдечно-съдово заболяване и диабет.[

Comments are closed.