Реклама
Начало Любопитно Спасиха жена с 3 кг тумор на бъбрека

Спасиха жена с 3 кг тумор на бъбрека

0
тумор на бъбрека операция
Реклама

3-килограмов тумор бе изваден от бъбрека на 47-годишна жена. Това съобщиха от Университетската специализирана болница по онкология (УСБАЛО). Интересното е, че жената нямала никакви оплаквания.

Тя постъпила за лечение в Клиниката по урология в края на февруари, без да е имала някакви съществени симптоми. Лекар от извънболничната помощ я насочил за операция след профилактичен преглед. Хирургическата интервенция за отстраняване на огромния тумор на бъбрека е извършен от екипа на проф. Красимир Нейков. Оказва се, че пациентката е с рак в напреднала форма.

Туморен тромб имало и в долната празна вена 

При операцията екипът на проф. Красимир Нейков изважда 3-килограмово образование на десния бъбрек. Жената е имала и туморен тромб в долната празна вена – най-голямата в човешкия организъм с диаметър от 2 см. Това наложило отваряне на вената, за да се премахне тромба. След това с част от самата стена направихме шев от 6 сантиметра, обясни проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в УСБАЛО.

Реклама

Жената вече е в добро състояние,  изписана е от лечебното заведение и се е прибрала вкъщи. Специализирана онкологична комисия ще уточни как ще протече по-нататъшното й лечение.

УСБАЛО е утвърден национален център за лечение на онкологични заболявания. В болницата функционират 11 клиники и отделения, които предоставят комплексна грижа за пациентите с онкологични заболявания – хирургично, химиотерапия и лъчетерапия. В УСБАЛО функционира най-модерният лъчетерапевтичен комплекс в страната, изграден със средства на ЕС. Той е единственото място в България, където се предлага томотерапия. През миналата година през болницата са преминали над 13 800 пациенти от цялата страна.

Реклама

Exit mobile version