четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСпасиха дете, нагълтало хапчета от улицата

Спасиха дете, нагълтало хапчета от улицата

Две деца, пострадали тежко от поети токсични субстанции, са приети в „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение. Момиченце на 1 г. и половина отпила киселина. Малката А. Б. е докарана с линейка на „Бърза помощ“ заедно с майка й. Момиченцето е получило стеснение на хранопровода, придружено с корозивно изгаряне. Настанено е в детско гръдно отделение. Според лекарите състоянието му е тежко.

Пак с линейка на „Бърза помощ“, но от град Дупница е транспортиран 7-годишният Г. Г. Момчето е с опасност за живота, след като се нагълтало с медикаменти. Момчето играело на улицата до старите казарми в Дупница. Там намерило изхвърлени на улицата таблетки и погълнало 40 от тях. Инцидентът станал в ромския квартал Гиздова махала, уточниха от полицията в Дупница. Момчето е в реанимацията на токсикологията на „Пирогов“. Лекарите още не могат да се ангажират с прогноза за възстановяването му.

Още един непълнолетен пациент е постъпил в спешния институт. 14-годишният И. И. от София е приет след здрав запой. Той комбинирал алкохола с наркотици. След приложеното лечение обаче състоянието му вече е стабилно. Няма риск от трайни увреждания.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -