Смъртта на Надя е шок за семейството, имала нормална бременност

PRINT

Смъртта на 35-годишната Надежда Узунова (на снимката с първото си дете Габи), която почина след раждане в „Шейново“, е шок за семейството, защото нямала абсолютно никакви оплаквания и симптоми. Това разказа нейна близка Юлиана Узунова. „Имаше нормална бременност. Ходеше редовно на консултации при акушерка в районната поликлиника.

В женската консултация на „Шейново“ винаги много се чака, а е и малко далече от вкъщи. Затова реши да ходи на консултации в поликлиниката, а само за раждането да иде в „Шейново“, обяснява жената, която е била до Надя през последните часове от живота й. Според нея причината за фаталния изход е закъснялата реакция на лекарите. Два пъти връщали бременната, защото нямала достатъчно разкритие, а жената се превивала от болки. В момента, когато тя почти припаднала пред кабинета за прием, лекарите се разхвърчали и действали бързо. „Предполагам, че тогава са направили каквото са преценили, че трябва да се направи. Явно е било много късно, – смята Юлияна. – При такова тежко положение – Надя се задушаваше и почти беше колабирала, не разбирам, защо не са извадили веднага детето.“

Единственото заболяване на Надежда било образувание на хипофизата, което обаче тя поддържала с медикаменти. То датирало от години. С него родила и първото си дете – Габи, която е почти на 2 г. „Това заболяване не може да бъде никто причина, нито следствие. Цялата работа е, че не се направи нужното, когато е трябвало. Ако я бяха приели сутринта, нямаше да стигнем до фаталния край. Ако тогава бяха включили обикновена система, щеше да роди за 20 минути още сутринта. Не биваше да я държат толкова да се мъчи“, смята Юлияна. Всъщност контракциите започнали още на 19 ноември през нощта, но изчакали да зачестят. Какви са тези правила за приемане на родилка в болница, според лекарите трябва много повече да те боли и да се мъчиш, за да ти обърнат внимание, чуди се Юлиана. Тя обясни още, че за пари не е ставало дума. Надя не успяла да постъпи в болницата, само я преглеждали в кабинета.

[Общо: 2    Средно: 2/5]
Смъртта на Надя е шок за семейството, имала нормална бременност беше последно модифицирана от: май 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *