Шок! 7 жестоко нажилени от оси, крият се в храната

PRINT
ухапване от оса

Бъдете особено бдителни, когато хапвате навън в горещото време. В храната или напитката може да се вмъкне незабелязано оса, предупреждават лекари. След ужилване при подобни обстоятелства само в Благоевградска област 7 души са потърсили лекарска помощ за последните няколко дни. 15-годишно момиче пострада, докато се гощавало със сандвич.

Още при първата хапка Спаска В. изпищяла от силна болка. Осата се била скрила вътре и го ужили по езика. След това почувствала изтръпване, а езикът й отекъл. Вследствие на алергичния пристъп гърлото на тийнейджърката рязко се свило и тя изгубила способността си да говори. Момичето постъпило в болница с алергичен пристъп. В други два случая осите също успели да влязат в устата на хората, скрити в храна и дори в сок. Все пак Спаска извадила голям късмет, понеже не е глътнала осата. Състоянието на момичето вече е стабилизирано.

16-годишно момче пък пиело сок със сламка, но засмукало оса, която кацнала в чашата. В този случай то също извадило късмет и се разминало само с ужилване. Момчето успяло да отвори уста и да позволи на насекомото да излети без по-сериозни последствия. Още четирима ужилени потърсили лекарска помощ в петък.

В края на миналата седмица пък 48-годишен мъж от Благоевград едва оцеля след ужилване от оса. Тя пуснала отровата си, след като атакувала Иван Димитров по гърба. По това време мъжът се препичал на терасата в дома си. Вследствие на това мъжът е приет в болница с анафилактичен шок и опасност за живота. Вчера дежурните в реанимация съобщиха, че състоянието му е подобрено и той вече е изписан за домашно лечение.
Летните месеци активизират популацията на осите. При ужилване веднага потърсете медицинска помощ, съветват лекарите.

СНИМКА: АРХИВ

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Шок! 7 жестоко нажилени от оси, крият се в храната беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *