вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСексът продължавал средно 5 минути

Сексът продължавал средно 5 минути

За сексуалната мощ на някои полови атлети се носят легенди. Как обаче стоят нещата при обикновените хора? Проучванията сочат, че нормалната продължителност на половия акт може да е от 33 секунди до 44 минути. Мъжете обаче могат да си отдъхнат. Оказва се, че средно той трае едва 5 минути, пише Daily Mail.

Интересът на учените е провокиран от въпросите, които много хора си задават и се вълнуват колко нормално продължава сексуалният контакт. Д-р Брендан Зейтч от Университета на Куинсленд в Австралия решил да събере необходимите научни данни за анализ. Той прегледал огромни количества информация, свързана с продължителността на половия акт. Оказало се, че различията са големи. Най-краткият контакт е под 1 минута, а най-дългият – три четвърти час. Средният показател обаче е точно 5,4 минути. Според д-р Зейтч именно това трябва да се смята като нормална продължителност при заниманията със секс.

Докторът отбелязва, че някои слухове, свързани с използването или неизползването на презервативи, с това дали мъжът е обрязан или не, нямат никакво определящо значение за продължителността на половия акт. Неговото становище влиза в известни противоречия с изказванията на други специалисти, които смятат, че след обрязване се понижават чувствителността на мъжа, а това му пречи да получи по-силни усещания при секс.

Има още един любопитен момент. Продължителността на секса има обяснение от еволюционна гледна точка. Природата далеч не се грижи за нашето удоволствие, защото тогава щяхме да се храним по 5 часа на ден, а човекът щеше да преживя всяко късче храна по много пъти. Още през 2003 г. учените изяснили по емпиричен път с опити, че продължителните фрикции преди еякулация са необходими на мъжа са нужни за отстраняване от влагалището на семенна течност от друг мъж. Точно затова и за мъжете е много трудно да продължат да се занимават със секс след оргазма – собствените им сперматозоиди не бива да пострадат.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -