Самотен баща с тежко заболяване се нуждае от помощ

PRINT

Светлозар Дончев е на 47 години, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване – болестта на Бюргер (Buerger’s Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

За да избегне ампутацията се нуждае от скъпо лечение

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Именно за това приятели на Светлозар проявяват милосърдие и солидарност и организират в момента дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани 2000 лв., които спешно са му необходими за инжекции „Проставазин“, както и за издръжката на двете му деца, които той сам отглежда.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Сметката по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Самотен баща с тежко заболяване се нуждае от помощ беше последно модифицирана от: ноември 26th, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *