вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСамотен баща с тежко заболяване се нуждае от помощ

Самотен баща с тежко заболяване се нуждае от помощ

Светлозар Дончев е на 47 години, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване – болестта на Бюргер (Buerger’s Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

За да избегне ампутацията се нуждае от скъпо лечение

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Именно за това приятели на Светлозар проявяват милосърдие и солидарност и организират в момента дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани 2000 лв., които спешно са му необходими за инжекции „Проставазин“, както и за издръжката на двете му деца, които той сам отглежда.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Сметката по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -