Сълзите наистина ни карат да се чувстваме по-добре

PRINT

Сълзите наистина ни карат да се почувстваме по-добре! Това доказа проучване на Университета Тилбург. 60 мъже и жени наблюдавали два тъжни филма. Преди и след като приключила прожекцията участниците били попитани как се чувстват. През цялото време те били наблюдавани кога в очите им се появяват сълзи, пише Daily Mail.

60% от участниците плакали, докато гледали първия филм. На втория филм над 45% не можели да сдържат сълзите си. Жените плачели по-често от мъжете. Доброволците, които не плакали, след филма се чувствали по същия начин, както и преди него. Ронещите сълзи се чувствали по-тъжни след филма. Когато след 20 минути връщали обичайното си настроение обаче, те се чувствали по-добре, отколкото преди гледането.

Според учените настроението се подобрява, тъй като плачът в мозъка стимулира производството на хормона окситоцин. Възможно е обаче филмите да са успели да разстроят много доброволците и после те да са положили усилия, за да се развеселят. Все пак учените вярват, че именно сълзите подобряват настроението на хората по-късно след филмите.

Източник: Daily Mail

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Сълзите наистина ни карат да се чувстваме по-добре беше последно модифицирана от: май 25th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *