четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноС прополис може да се лекува оплешивяване

С прополис може да се лекува оплешивяване

Учени откриха още едно невероятно качество на прополиса – той помага да порасне нова коса! Пчелният продукт, известен още като клей, има невероятни свойства. Често той се използва за дезинфекция и лечение на различни кожни наранявания.

Може също да бъде полезен при инфекции на лигавицата. Разтвор с няколко капки извлек от прополис се препоръчва за жабурене. Последните експерименти обаче открили ново и неочаквано негово свойство – той стимулира растежа на косата, съобщава The New York Daily News.

Прополисът (клей) се използва от пчелите за запечатване на клетките и тяхната дезинфекция. При животните и хората веществото може да подпомогне деленето на клетките, свързани с растежа на косата. В своя експеримент учените обръснали козината на опитни мишки.

След това при някои върху кожата бил нанесен прополис. Забележително било, че точно на тези участъци козината пораснала отново много бързо. Учените установили, че броят на клетките, участващи в растежа на косата, се увеличил след третирането на кожата с прополис.

Според експертите прополисът може да помогне на мъже с оплешивяване, тъй като често загубата на коса е причинено от възпаление. А прополисът бързо го премахва. Освен това прополисът има противогъбични свойства. Още в древността той е бил използван за лечение на тумори, възпаления и наранявания с различен произход.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -