петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноС автохипноза се ражда без болка

С автохипноза се ражда без болка

Специален метод на хипноза може да повогне на родилките да се отърват от болката, пише в. The Times of India. Неприятните усещания по време на раждане са причинени от страх и напрежение, смята Синтия Овергард, основател на образователния център „Раждане под хипноза“ (HypnoBirthing).

Тялото отделя окситоцин, който предизвиква контракции

Но ако една жена е разтревожена или се страхува, спира да произвежда окситоцин, а адреналинът се повишава. Той пренасочва кръвния поток от шийката на матката към други части на тялото. Това става причина шийката на матката да не може да се разширява бързо, забавя се целият процес на раждането и се появява болка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Храни и билки за хормонален баланс
Стрес и инфекции в основата на автоимунните заболявания при бременните
Пилатес за бременни и дами след операция в Пловдив
Пренаталният опит слага отпечатък на целия съзнателен живот

Точно в този момент може хипнозата може да помогне. Жената трябва да диша дълбоко, като се използват техники за визуализация и релаксация. Тези техники позволяват на бъдещата майка да се успокои. Раждането на дете може да бъде съпроводено от слушане на успокояващи инструкции как тя по-добре да се отпусне.

По данни на института „Раждане под хипноза“ жените, които раждат с помощта на тази техника, по-рядко прибягват до цезарово сечение или друга интервенция. Също така те раждали по-бързо. Автохипнозата дава чувство за контрол над ситуацията и спокойствие. По думите на Овергард обаче целта на метода не е да се постигне естествено раждане, а жената да остане спокойна по време на процеса и да го контролира.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -