Родители на починало от менингит дете в съда, лекували го с народна медицина

PRINT
канада починало дете

Властите в канадския град Летбридж обвиниха двама родители за смъртта на детето им, починало от бактериален менингит, съобщи CBC News. Вместо да потърсят адекватна медицинска помощ, Дейвид и Колет Стефан лекували 19-месечното си момче Езекил (на снимката по-долу) с народна медицина и домашни средства. Двойката съпрузи завела детето в болница едва след две седмици и половина, но вече било много късно. Тогава вече нямало как да се приложи терапия с антибиотици. Трагедията се разиграла през 2012 г., а родителите са привлечени едва сега като обвиняеми по член от Наказателния кодекс, който касае лишаване от грижи, важни за живота.

Случаи на бебета, болни от менингит, имаше и у нас, но за щастие без фатален изход. Майките им отказали да ги ваксинират месеци по-рано, което ги направи по-уязвими за инфекцията.  Езекил менингит

Според канадското законодателство родителите са заплашени до 5 г. затвор, въпреки че според експертите те едва ли ще получат най-строгото наказание. Според прокурорите двамата безспорно са обичали детето си, но родителските им чувства явно не са били достатъчни. Те е трябвало да окажат необходимите грижи, които се изискват по закон. Случаят се разгласява донякъде и с надеждата да послужи за урок на останалите.

Майката и бащата се опитали да лекуват момчето с домашни средства като люти чушки, чесън, лук и хрян. Няколко дни по-късно приложили и тинктура за повишаване на имунитета, предписана от природолечителка. Тя също е привлечена към разследването, въпреки че отрича да е знаела за заболяването от менингит. Така след две седмици и половина момчето най-после попаднало в болница, но то вече било изпаднало в мозъчна смърт.

[Общо: 4    Средно: 3.5/5]
Родители на починало от менингит дете в съда, лекували го с народна медицина беше последно модифицирана от: юли 18th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *