Рак на белия дроб покоси Александър Авджиев

PRINT

Журналистът Александър Авджиев почина днес рано сутринта във ВМА. Страдаше от тежко заболяване –  рак на белите дробове. Диагнозата му е поставена през януари 2012 г., като лекарите установяват, че туморът е вече в 4-ти последен стадий. Оперират го, но става ясно, че има множество разсейки.

С помощта на ръководството на БНТ, където Авджиев работи дълги години, семейството му откри кампания за набиране на средства. Те се надяваха журналистът да бъде стабилизиран и лечението му да продължи в Турция.

През последните дни обаче състоянието му постепенно се влошавало, органите отказвали. Поставили го на хемодиализа, но и това не помогнало. Сашо се държа много мъжки през цялото време, въпреки че разбираше, че си отива, разказват медици от ВМА. Почти до самия си край той бил в съзнание, макар че последната седмица бил преместен от клиниката по гръдна хирургия в тази по интензивна терапия.

Александър Авджиев е роден през 1958 г. в София. Започва работа като журналист първо в БНР. Там води предаването „Хоризонт на вълните на младостта“. През 1987 г. отива в БНТ, където е репортер и водещ на новините. Известен става през следващата година, когато тръгва съботното сутрешно шоу „Добро утро“. То продължава до 2002 г. След това Авджиев става последователно отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок „Денят започва“, ръководител на главна редакция „Общество“. По-късно прави и предаването „Навигатор“.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Рак на белия дроб покоси Александър Авджиев беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *