петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРак на белия дроб покоси Александър Авджиев

Рак на белия дроб покоси Александър Авджиев

Журналистът Александър Авджиев почина днес рано сутринта във ВМА. Страдаше от тежко заболяване –  рак на белите дробове. Диагнозата му е поставена през януари 2012 г., като лекарите установяват, че туморът е вече в 4-ти последен стадий. Оперират го, но става ясно, че има множество разсейки.

С помощта на ръководството на БНТ, където Авджиев работи дълги години, семейството му откри кампания за набиране на средства. Те се надяваха журналистът да бъде стабилизиран и лечението му да продължи в Турция.

През последните дни обаче състоянието му постепенно се влошавало, органите отказвали. Поставили го на хемодиализа, но и това не помогнало. Сашо се държа много мъжки през цялото време, въпреки че разбираше, че си отива, разказват медици от ВМА. Почти до самия си край той бил в съзнание, макар че последната седмица бил преместен от клиниката по гръдна хирургия в тази по интензивна терапия.

Александър Авджиев е роден през 1958 г. в София. Започва работа като журналист първо в БНР. Там води предаването „Хоризонт на вълните на младостта“. През 1987 г. отива в БНТ, където е репортер и водещ на новините. Известен става през следващата година, когато тръгва съботното сутрешно шоу „Добро утро“. То продължава до 2002 г. След това Авджиев става последователно отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок „Денят започва“, ръководител на главна редакция „Общество“. По-късно прави и предаването „Навигатор“.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -