Работата преди 10 ч сутрин ни разболява

PRINT
заседнал живот

Работният ден не бива да започва преди 10 ч сутринта – в това са убедени британски експерти, пише в. „Дейли телеграф“. Според професор Пол Кели от Оксфордския университет ранното начало на деня води до появата на заболявания на сърцето и съдовете, на черния дроб и психични разстройства. Причината е, че вътрешните ни органи се „събуждат“ 2-3 часа след ставане.

Ако например човек на 55 г. идва да работи преди 10 ч сутринта, има реален риск да страда от нервно разстройство, стрес и други проблеми на нервна почва. Производителността му ще намалее, настроението ще се промени драстично, появява се раздразнителност. Проф. Кели установил още, че деца под 10 г. не могат да се съсредоточат преди 8,30 часа сутрин, а тези над 16 г. трябва да започват със сериозните занимания след 10 ч.

За студентите е най-добре да идват на лекции към 11 ч. Като доказателство за вредата от ранния старт на активния ден професорът провел серия от експерименти. В едно училище например той преместил началото на часове от 8,30 в 10 ч. Само тази мярка увеличила продуктивността на децата с 19%.

[Общо: 5    Средно: 4.4/5]
Работата преди 10 ч сутрин ни разболява беше последно модифицирана от: февруари 25th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *