Пушенето влошава акнето

PRINT
акне

При акнето пъпките често се възпаляват. Така с времето по кожата може да се появят ръбчета и белези, особено при хората, които стискат пъпките. Оказва се, че положението е по-критично при пушачите. Проучване установи, че те имат повече следи от акне по лицето и тялото си. Затова експертите съветват хората, които са предразположени към акне, да се откажат от цигарите, пише The Daily Mail.

В новото проучване участвали 992 души с тежка форма на акне. Белези имали 91% от пациентите. При пушачите те не били по-чести, отколкото тези, които никога не са пушили. При любителите на цигарите обаче тези наранявания се оказали много по-сериозни. Те имали умерени до тежки белези в 53,7% от случаите. За сравнение подобни проблеми имали само 35% от хората, които не пушели.

В по-нататъшни проучвания учените планират да изучат механизма на тази зависимост. От акне страдат около 80% от тийнейджърите в цял свят. Белезите и ръбчетата от пъпките могат да останат за цял живот, като това значително влошава самочувствието на младите хора. Изследователите се надяват, че научните им изводи ще убедят много хора да се откажат от тютюнопушенето.

Източник: The Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Пушенето влошава акнето беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *