Проблемите с парите могат да предизвикат реална физическа болка

PRINT
депресия паническо разстройство

Финансовите неблагополучия могат да навредят не само на спестяванията ви, но и на вашето здраве. Хората, които изпитват силни притеснение, свързани с пари, страдат от физическа болка по-често тези, които мислят, че са осигурени. Това е заключението, до което стигнали учени от Университета на Вирджиния. Причината е в усещането, че човек губи контрол над собствения си живот, съобщава ANI News.

Експерти анализирали данните от шест проучвания. Целта била да се провери хипотезата, че има връзка между оплакваният от финансова нестабилност и физическата болка, която изпитвали хората. Икономическата несигурност е едно от големите предизвикателства в съвременния свят, където хората могат внезапно да загубят работата си и да останат без доходи. В действителност предположенията се потвърдили. Оказало се, че колкото по-голяма е финансовата нестабилност на един човек, толкова по-често той изпитва физическа болка, има намален праг на болка и употребява по-големи количества болкоуспокояващи.

Учените предполагат, че проблемите с парите карат хората да чувстват, че губят контрол над живота си. Това повишава нивата на тревожност и стрес. Нервните механизми, свързани със стрес и тревожност, също са свързани с болезнени усещания.

[Общо: 4    Средно: 3.5/5]
Проблемите с парите могат да предизвикат реална физическа болка беше последно модифицирана от: февруари 24th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *