Реклама
Начало Любопитно Пробиотиците помагат да сваляме килограми

Пробиотиците помагат да сваляме килограми

0
диета за отслабване
Реклама

Някои пробиотици могат да помогнат на жената да свали килограми и да запази резултата доста дълго време. Вече е доказано, че микрофлората на стомашно-чревния тракт на стройните хора се отличава от тази на дебелите. Причината е проста – разновидностите на бактериите се променят според състава на храната.

Сега учените решили да проверят дали могат да променят състава им с помощта на пробиотици, съобщи сайтът Spire Healthcare. Те събрали група от 125 мъже и жени с наднормено тегло, започнали с тях 12-седмична програма за отслабване. След това прекарали още 12 седмици с програма за запазване на постигнатите резултати.

За този период 50% от доброволците приемали по две таблетки пробиотици всеки ден. Останалите – пласебо. След 12 седмици жените, които пили пробиотици, свалили средно 4,4 кг, докато в групата на пласебо понижаването било само с 2,6 кг. Любопитното е, че пробиотиците не повлияли при теглото на мъжете. След първите 12 седмици жените, които приемали от полезните бактерии, продължавали да губят килограми, докато другите с пласебото едва успявали да задържат постигнатите резултати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Овесените ядки имат ефект като пробиотиците
Полезните бактерии в червата обичат меню с малко калории
Пробиотиците вдигат нивото на витамин D в организма
Пробиотиците помагат при стрес, потискат болката
Реклама

Exit mobile version