Приятелството с лекаря пази от тежки болести

PRINT

Според последните изследвания на престижни университети, ако пациентът е в приятелски отношения с лекаря си, той не се разболява толкова често, по-рядко попада в болница, а дори и да влезе, лежи много по-малко време. Това казва при едно от посещенията си в България известният британски специалист порф. Андрю Майлс в областта на личност-центрираната медицина. Той твърди, че медицината за цялата личност вече навлиза в Англия. Тя има ефект дори при тежкоболни и хора със СПИН. Професорът смята, че ако се излекува само тялото без мисълта и духа – не се помага на цялата същност.

„Личност-центрирани грижи при пациенти с онкологични заболявания“ е темата на лекцията, която проф. Андрю Майлс ще изнесе пред студентите на Медицинския университет в Пловдив днес от 16 ч. А утре от 14 ч. е публичната лекция на госта „Разширяване хоризонтите на медицината на 21 век – от болестта към страданието, от анонимността към идентичността, от пациента към личността».

Той е член на Академия по медицина на Ню Йорк, Международен колеж по личност-центрирана медицина и Българска академия на науките и изкуствата. Работил е последователно в университета на Уестминстър, Кралски колеж – Лондон, бил е гост-професор в университета на Сан Франциско – САЩ. От 2008 до 2011 г. е ректор на Бъкингамския университет, Обединеното кралство, а от 2011 г. работи в Imperial College, факултет по медицина.

Гостът ще бъде удостоен с почетното звание Doctor honoris causa на Медицински университет в Пловдив от ректора на висшето учебно заведение, проф. д-р Стефан Костянев. Това ще стане на тържествено заседание на Академичния съвет на Медицинския университет – Пловдив утре. 

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Приятелството с лекаря пази от тежки болести беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *