Преждевременното раждане – заради бактерии

PRINT
бременна бременост

Преждевременното раждане често настъпва, тъй като водите на бременната изтичат. Според специалистите причините за това може да са в особена бактерия, пише Би Би Си. Те твърдят, че микроорганизмът кара тънката обвивка, която обгръща плода в утробата, да се спука. Диагнозата е преждевременен разрив на мембраната.

Експерти от Медицинското училище на университета Дюк изяснили, че високата концентрация на бактерии често се установява именно на мястото, където мембраната се е скъсала. Възможно е скринингът и навременната антибактериална терапия да позволят да се избегне преждевременното раждане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Пренаталният опит слага отпечатък на целия съзнателен живот
Добавки с желязо увеличават теглото на плода, но не пазят от ранно раждане
Зрелищно раждане – извадиха бебе с околоплодните води

Преди да стигнат до този извод учените анализирали мембраната на 48 жени, които родили неотдавна. Сред тях имало такива, при които процесът започнал преждевременно, които са родили по-рано по други причини и жени, които са родили навреме. Във всички проби били открити бактерии, като се повтаряло едно и също – колкото по-висока била тяхната концентрация, толкова по-тънка била мембраната. Най-изразено било това при жените, чиито води изтекли преждевременно.

Източник: Би Би Си

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Преждевременното раждане – заради бактерии беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *