петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПреждевременното раждане - заради бактерии

Преждевременното раждане – заради бактерии

Преждевременното раждане често настъпва, тъй като водите на бременната изтичат. Според специалистите причините за това може да са в особена бактерия, пише Би Би Си. Те твърдят, че микроорганизмът кара тънката обвивка, която обгръща плода в утробата, да се спука. Диагнозата е преждевременен разрив на мембраната.

Експерти от Медицинското училище на университета Дюк изяснили, че високата концентрация на бактерии често се установява именно на мястото, където мембраната се е скъсала. Възможно е скринингът и навременната антибактериална терапия да позволят да се избегне преждевременното раждане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Пренаталният опит слага отпечатък на целия съзнателен живот
Добавки с желязо увеличават теглото на плода, но не пазят от ранно раждане
Зрелищно раждане – извадиха бебе с околоплодните води

Преди да стигнат до този извод учените анализирали мембраната на 48 жени, които родили неотдавна. Сред тях имало такива, при които процесът започнал преждевременно, които са родили по-рано по други причини и жени, които са родили навреме. Във всички проби били открити бактерии, като се повтаряло едно и също – колкото по-висока била тяхната концентрация, толкова по-тънка била мембраната. Най-изразено било това при жените, чиито води изтекли преждевременно.

Източник: Би Би Си

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -