През зимата е по-лесно да отслабнем

PRINT

Ако си мислите, че лятото е сезонът, когато отслабваме най-лесно, грешите! През зимата горим повече калории и така по-бързо можем да се сдобием с желаната фигура, твърдят учени от университета в Женева. Въпросът е да прекарваме повече време на открито, защото тялото ни изразходва повече калории. Колкото по-дълго човек е на улицата по това време на годината, толкова по-бързо свалят килограми. Специалистите проверили хипотезата си върху гризачи. Доказали, че при температура 6-10 градуса животните изгаряли два пъти повече калории, отколкото при по-високи температури.

Не става дума обаче само за нуждата от затопляне на организма. Учените поясняват, че студът убива някои бактерии и молекулярни компоненти, свързани със затлъстяването, пише в. „Индипендънт“. През зимата на организма му е по-лесно да се пренастрои. При ниски температури в червата се произвеждат хормони, които влияят на активността на мозъка. При тези условия централната нервна система контролира по-отблизо процеса на изгаряне на мазнини.

Има и друго: Отдавна е известно, че в студа бялата мазнина, която допринася за трайното затлъстяване, става кафява, която бързо се изгаря за да даде на организма повече енергия.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
През зимата е по-лесно да отслабнем беше последно модифицирана от: декември 14th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *