Преглеждат безплатно за риск от инсулт

PRINT

Ден за безплатни консултации на пациенти под надслов „Можем ли е да се предпазим от мозъчен инсулт“ организира МБАЛ „Токуда Болница София“ на 13 май /неделя/ 2012 година от 09,00 часа. Над 230 пациенти ще бъдат консултирани в Клиниката по Неврология на японската болница безвъзмездно. Необходимо е само предварително записване на тел: 02/403 4000.

„Всяка година в България над 40 000 българи претърпяват исхемичен мозъчен инсулт“, аламира началникът на Клиниката по Неврология на японската болница доц.д-р Иван Стайков, дм. „Този остър мозъчно-съдов инцидент е първа причина за трайна инвалидизация и втора по ред причина за смърт в България“, подчертава водещият невролог. Ето защо е необходимо всеки един човек над 40-годишна възраст веднъж годишно да се подлага на профилактичен неврологичен преглед.

Основните рискове за мозъчно-съдов инцидент са високо кръвно налягане /артериална хипертония/, наднормено тегло, диабет, сънна апнея, заседнал начин на живот, тютюнопушене, консумация на алкохол и др.

Индивидуална оценка на риска за всеки преминал пациент, как да бъдат контролирани и повлияни рисковите фактори и кои са успешните методи за профилактика на мозъчен инсулт – това е залегнало като цел на безплатния скрининг за мозъчен инсулт в Токуда. Освен това специалистите ще дават насоки за съвременна терапия при установяване на заплаха от мозъчен удар.

Клиниката на Токуда приоритетно развива интервенционална и интезивна неврология, които са най-висок стандарт за диагностика, лечение и превенция на мозъчно-съдови инциденти. Още от 2007 година Клиниката приема спешни и планови пациенти с индикации за мозъчен инсулт. Неврология на Токуда е сред първите центрове в страна по провеждане на интравенозна тромболиза – най-модерното лечение на остър исхемичен инсулт.

СНИМКА: ТОКУДА

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Преглеждат безплатно за риск от инсулт беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *