Повече момчета, отколкото момичета се раждат в „Майчин дом“

PRINT

800 бебета повече са се родили за последните 12 месеца в столичната университетска болница „Майчин дом“ в сравнение със същия период преди, съобщиха оттам. От 27 юли 2011 г., когато министър-председателят Бойко Борисов преряза ленатата на обновеното родилно отделение до днес там са проплакали общо 3874 новородени. Комфортните условия и добрите специалисти в болницата привличат повече родилки.

Особено показателно е, че през първото шестмесечие на 2012 година проплакалите бебета са 2022 срещу 1538 за 2011 година. От тях двойките близнаци са 126, а тризнаци са родили 9 бременни. Лекарите отчитат още, че момчетата са с близо 250 повече от момичетата. Момче бе и първото бебе, проплакало в новата родилна зала на най-старата АГ болница в България „Майчин дом“.  То дойде на бял свят в 18.30 ч. на  8 август.

През тази една година оценихме какво е да се работи с най-новото поколение  медицинска апаратура, коментират лекари и акушерки, които вече следят детските тонове и родилните контракции на централен монитор. Такава мониторна система с 10 поста, сървър и централна станция за наблюдение на детските тонове и маточните контракции се въведе за пръв път  у нас.

Изпълнителният директор проф. Виктор Злаков припомни, че в напълно обновеното Родилно отделение на „Майчин дом“ са обособени осем самостоятелни родилни зали, осигуряващи необходимата индивидуалност и комфорт за родилките и техните близки. Всички зали са окомплектовани с модерни реанимационни колони, създаващи условия в случай на нужда да се превърнат и в малки операциони. Освен това всяка родилна зала има всички възможности за първична реанимация и грижа за новородените.

СНИМКА: „МАЙЧИН ДОМ“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Повече момчета, отколкото момичета се раждат в „Майчин дом“ беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *