Повече момчета, отколкото момичета се раждат в „Майчин дом“

PRINT

800 бебета повече са се родили за последните 12 месеца в столичната университетска болница „Майчин дом“ в сравнение със същия период преди, съобщиха оттам. От 27 юли 2011 г., когато министър-председателят Бойко Борисов преряза ленатата на обновеното родилно отделение до днес там са проплакали общо 3874 новородени. Комфортните условия и добрите специалисти в болницата привличат повече родилки.

Особено показателно е, че през първото шестмесечие на 2012 година проплакалите бебета са 2022 срещу 1538 за 2011 година. От тях двойките близнаци са 126, а тризнаци са родили 9 бременни. Лекарите отчитат още, че момчетата са с близо 250 повече от момичетата. Момче бе и първото бебе, проплакало в новата родилна зала на най-старата АГ болница в България „Майчин дом“.  То дойде на бял свят в 18.30 ч. на  8 август.

През тази една година оценихме какво е да се работи с най-новото поколение  медицинска апаратура, коментират лекари и акушерки, които вече следят детските тонове и родилните контракции на централен монитор. Такава мониторна система с 10 поста, сървър и централна станция за наблюдение на детските тонове и маточните контракции се въведе за пръв път  у нас.

Изпълнителният директор проф. Виктор Злаков припомни, че в напълно обновеното Родилно отделение на „Майчин дом“ са обособени осем самостоятелни родилни зали, осигуряващи необходимата индивидуалност и комфорт за родилките и техните близки. Всички зали са окомплектовани с модерни реанимационни колони, създаващи условия в случай на нужда да се превърнат и в малки операциони. Освен това всяка родилна зала има всички възможности за първична реанимация и грижа за новородените.

СНИМКА: „МАЙЧИН ДОМ“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Повече момчета, отколкото момичета се раждат в „Майчин дом“ беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *