Плюшена играчка като вируса ебола е хит на пазара

PRINT

Играчка с формата на вируса ебола стана хит и се разпродаде за нула време. Производителят е компанията Giantmicrobes Inc. Някои от играчките стрували по 9.95 долара, а други – 29,95 долара. Според служителите на компанията играчката, която изобразява популярният напоследък вирус ебола, е най-продаваната от целия им асортимент.

От Giantmicrobes подчертават, че задачата им е не само да се забавляват, но и да образоват. Това е особено важно, като се има предвид, че вирусът вече излезе извън пределите на Африка, където причини епидемия, а смъртността е висока.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Животните пренасят 320 000 вируса, повечето непознати и опасни за човека
Пробив! Хапче за сърце лекува Ебола
Внимание родители! Вирусите също правят обриви, но не е алергия

От февруари 2014 г. починалите са над 4500 души. Първоначално огнище се проявява в Гвинея, и след това се разпространи и в съседните страни. Вирусът се предава чрез кръв и други телесни течности. Той причинява повишена температура, главоболие и мускулни болки, болки в гърлото и слабост. Симптомите включват още повръщане, диария и обрив, стига се до засягане на вътрешните органи, вътрешни и външни кръвоизливи.

От компанията производител на играчката припомнят, че предлагат на клиентите си още антракс, холера, треска денга или ботулизъм като плюшени фигурки.

Източник: Reuters

 

[Общо: 6    Средно: 3.5/5]
Плюшена играчка като вируса ебола е хит на пазара беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *