петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПлешива Барби дава кураж на децата, болни от рак

Плешива Барби дава кураж на децата, болни от рак

Кукла Барби с плешива глава гледа мило от снимката. Без коса тя изглежда като недовършена, но всъщност в този си вид любимката на милиони момичета по света трябва да вдъхне смелост на децата, болни от рак, става ясно от фен страницата й във фейсбук.

Засега куклата е само прототип, в социалната мрежа хората се борят компанията за играчки „Мател“ да започне да я произвежда. „Барби е красива и без коса“ се казва проектът, създаден от близките на онкоболни момичета. 4-годишната Дженезис Райс от Лонг Айлънд, Ню Йорк, останала без коса заради химиотерапия. Това било шок за веселото дотогава момиче. Как щяла да играе принцеса от сега нататък? В болницата майка й се запознала с родителите на друго болно от рак дете. Жената случайно била приятелка на съпругата на шефа на „Мател“, които произвеждат Барби. В компанията се трогнали от съдбата на малката Дженезис и направили кукла специално за нея – без коса, но с бляскави очи и принцеса въпреки всичко.

Когато две американки – Джейн Бингъм, на 41 г., и Беки Сипин чули за това, решили да организират широка обществена подкрепа за плешивата кукла, така че повече момичета в ситуацията на Дженезис да могат да си играят с нея. Джейн страда от нелечим неходжкинов синдром и също е загубила косата си при химиотерапията. Дъщерята на Беки – Кин, на 12 г., пък страда от левкемия. Така двете приятелки създали страница във фейсбук, където споделили идеята си. Акцията набира светкавично голяма подкрепа. До днес тя вече има близо 134 000 фенове. До момента от „Мател“ не са съобщили какви са намеренията им.

СНИМКА: ФЕЙСБУК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -