Парите не осигурявали щастие, а радост!

PRINT
щастие щастлив

Щастието не може да се купи с пари. Затова пък финикийските знаци могат да ни дарят с чувство на радост. Тези твърдения са доказани с научни изследвания. Както пише британският таблоид Metro, внушителната банкова сметка може да ни спести доста неприятности в живота, макар сама по себе си да не гарантира високо ниво на лично щастие.

Психологът Костадин Кушла обаче допълва, че особено в криза парите могат частично да създадат комфорт на човека. Всъщност парите са много ефективен инструмент, който позволява да се намали чувството на тъга и да се засили радостта. Въпреки това проучвания в дългосрочен план показват, че нещата не са толкова еднозначни. По-рано експертите също са изследвали връзката между доходите и нивото на щастие. Доскоро обаче никой не се е занимавал с връзката между парите и скръбта.

Сега се оказва, че парите могат да ни отърват от мъката, причинена от сътресения, неприятни инциденти като протеклия покрив, но не се отразяват върху чувството на радост във всекидневието. Според експертите радост и тъга са различни емоционални състояния, а не двете страни на една и съща монета.

Източник: Metro.co.uk

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Парите не осигурявали щастие, а радост! беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 Iliana Angelova
loading...