Отвара от орлови нокти блокира грипните вируси

PRINT

Отварата от орлови нокти е ценно помощно средство при грип, съобщава британският в. „Телеграф“. По време на варенето на билката се отделят молекули, които помагат в борбата срещу вирусите. Според експерти билковата напитка може да бъде ефективна срещу много от циркулиращите през последните години грипни щамове, включително и срещу често спряганите през последните години свински грип H1N1 и птичия H5N1.

Учените сравняват качествата на отварата от орлови нокти с пеницилина. Всъщност тя се пие от векове в Китай като средство за лечение на грип. Новото проучване само доказва, че народните традиции са правилен подход. Тайната се крие в молекулата MIR 2911. Достигайки кръвния поток и тъканите на белите дробове, тя потиска активността на вируса. Успява да блокира два гена, че вирусите използват, за да се размножават в организма.
В лабораторни опити сс мишки отварата показала, че намалява смъртността от птичия вирус H5N1, а също може и да предотврати инфекция с други щамове, включително H1N1. Въпреки обещаващите изследвания засега не се планират тестове върху хора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вещество в чесъна убива резистентни на антибиотик бактерии
Доказаха: От настинки пази само цинкът!
Откриха как организмът сам се пази от грипа 
Седем прости средства срещу грипа 

Източник: Daily Telegraph

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Отвара от орлови нокти блокира грипните вируси беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *