Оцетът помага при лечение на улцерозен колит

PRINT

Учени разкриха още едно свойство на една от най-популярните и евтини подправки – оцетът. Оказва се, че той може да служи не само за подобряване на вкуса на храната. Учени от Китай открили, че неговата основна съставка – оцетната киселина, помага осезаемо срещу симптомите на улцерозен колит, пише The Daily Mail.

Експертите провели експеримент с лабораторни мишки, които страдат от колит. Дали им оцет и след това установили, че по този начин се увеличава броят на лактобацилите и бифидобактериите, което се отразявало благоприятно на състоянието на червата. Забелязано било също така и намаляването на потенциално вредните протеини. Все пак учените подчертават, че са необходими още много проучвания за ефекта от оцета при улцерозен колит и пациентите в никакъв случай не бива да пренебрегват назначеното от специалист лечение.

Улцерозният колит е заболяване, при което се възпалява лигавицата на дебелото черво. Може да се образуват дори и язви. Един от основните проблеми при това състояние е промяната на броя и вида на бактериите в червата. Според статистиката най-уязвими за болестта са млади хора на възраст от 15 до 25 години.

За оцета има доста проучвания, които разкриват, че той може да е от помощ при много заболявания. Киселата подправка може дори да се ползва като бърз тест при някои видове рак. 

[Общо: 4    Средно: 4.3/5]
Оцетът помага при лечение на улцерозен колит беше последно модифицирана от: май 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *