петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноОткриха тумор в мозъка на Шерил Кроу

Откриха тумор в мозъка на Шерил Кроу

Лекари откриха тумор в мозъка на певицата Шерил Кроу, съобщават световните медии. Образуванието е доброкачествено – менингиом. На него се дължат частничните проблеми с паметта, убедена е самата певица. По думите на нейния пиар Кристин Волф изпълнителката се чувства добре, а туморът на практика няма шансове да се превърне в злокачествен.

Само преди няколко години Шерил се пребори с рака на гърдата. В началото на 2006 г. тя се подложи на операция, а след това мина и лъчетерапия. След всичко това специалистите я обявиха за напълно здрава и певицата поднови кариерата си.

В началото на кариерата си певицата пее като беквокалистка с Майкъл Джексън. Тя свири на китара и е носителка на престижната награда „Грами“ цели 9 пъти. В момента Кроу е на турне в различни градове на САЩ.

Менингиом е доброкачествен тумор, който нараства от клетките на твърдата мозъчна обвивка – тъканта, която е около мозъка. Може да се образува в коя да е част на черепа. В зависимост от разположението се проявяват различни симптоми – пареза на крайниците, намалена острота на зрението и стесняване на полето му, психо-емоционални разстройства, епилептични пристъпи и просто упорито главоболие. Нарасне ли твърде много, менингиомът може да застраши и живота на болния.

От менингиом бе оперирана сестрата на премиера бойко Борисов – д-р Красимира Иванова. В началото тя смятала, че има инсулт. Томографско изследване разкри точната диагноза. След операцията и проведена рехабилитация тя се чувства добре.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -