Оперираха за 4-ти път проф. Бусарски, още има риск за живота му

PRINT
Пирогов

Клиниката по изгаряния в „Пирогов“ е препълнена с пациенти, съобщи началникът й проф. Огнян Хаджийски. Днес бе направена четвърта операция на неврохирурга проф.Венцеслав Бусарски, който пострада при катастрофа преди около две седмици. Интервенцията мина добре, но опасността за живота му още не е отминала, добави проф. Хаджийски. Ревизирани са раните, изрязани са некрозирали тъкани. Проф. Бусарски е на апаратно дишане. Поддържат го в медикаментозна кома нарочно, за да понася по-леко болката.

Не е изключено той да се възстанови. Мъж с 80% изгаряне например, който е пациент на секцията, се възстановява успешно. Скоро ще бъде изписано и момче, получило 50% изгаряне при контакт с електрически кабел.То  хванало жицата, докато вървяло край жп линия. По принцип над 30% изгаряния вече са критични за организма, но все пак зависи с каква дълбочина са те и на кои места, поясни проф.Хаджийски. Лицето например шокогенна зона и  дори малък процент изгаряния по него могат да застрашат живота.

Още един пациент в много тежко състояние бе докаран днес от Русе в „Пирогов“.  Той е  с 85% изгаряния по тялото. а транспортирането му  е ангажиран хеликоптер. По предварителна информация мъжът е пострадал по време на заваряване.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Оперираха за 4-ти път проф. Бусарски, още има риск за живота му беше последно модифицирана от: април 6th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *