Очни лещи без пари за социалнослаби в „Токуда“

PRINT
преглед катаракта глаукома

Безплатни лещи за социалнослаби хора, които имат нужда от оперативна корекция на зрението, ще предоставя МБАЛ „Токуда Болница София“ от началото на месец юли 2012 г. Всеки месец десет души ще имат възможността да получат безплатни импланти, които и към момента изцяло се заплащат от пациентите без каквато и да било реимбурсация от НЗОК.

Инициативата на японската болница цели да улесни достъпа до медицинска помощ на хора, които не могат да си позволяват скъпите вътреочни лещи. Те се използват основно при оперативна терапия при катаракта /старческо перде/, което е едно от най-разпространението и опасни заболявания на зрителните органи. Нелекуването й или забавянето на медицинска намеса може да доведе до слепота, категоричен е д-р Алек Топов – началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница София.

Възрастните пациенти и гражданите в затруднено финансово положение, които в противен случай биха отложили лечението си, по този начин ще могат да обърнат внимание на здравето на очите си навреме и да избегнат риска от необратима загуба на зрение.

Желаещите да се възползват от възможността да получат безвъзмездно очни лещи е необходимо да разполагат с документ от общината по местоживеене, че са социално слаби. За записване на консултация с направление от личния лекар е необходимо предварително записване на тел.: 02/403 4000.

СНИМКА: ТОКУДА

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Очни лещи без пари за социалнослаби в „Токуда“ беше последно модифицирана от: май 4th, 2018 Iliana Angelova
loading...