петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноОбявиха пуканките за суперхрана

Обявиха пуканките за суперхрана

Пуканките са суперхрана! Мнението е на експерти от университета в Скрантън. Пуканките са богати на полифеноли – природни вещества, антиоксиданти, които пазят организма от вредното въздействие на свободните радикали, предпазват от рак, от заболявания на сърдечно-съдовата система и от възпалителни процеси.

В стандартен пакет пуканки се съдържат поне 300 милиграма полифеноли. За сравнение в аналогичен обем плодове количеството е наполовина. Освен полифеноли, учените открили, че пуканките са богати на фибри и витамин B. Има обаче един детайл: Не добавяйте към тях сол и захар!

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Пуканките са идеалната закуска 
Аромати в пуканките увреждали дихателните пътища
Природни вещества в помощ на лекарствата за рак 

Пуканките притежават и други изненадващи свойства. Например рекламите по време на кино ще има по-малък ефект, ако публиката яде пуканки през това време. Оказва се, че публиката запомня по-добре името на новите марки, ако мърмори под носа си името на новите продукти. Това обаче не става, когато хората са заети да дъвчат пуканки. Учените проверили тезата си при 96 доброволци. Всеки от тях гледал филм, като половината получили пуканки, а другите – парче захар. Седмица по-късно участниците в експеримента били помолени да оценят продуктите, за които гледали реклами.

Хората, които яли захар, оценили продуктите по-високо отколкото другите, които яли пуканки. Това означава, че яденето на пуканки намалява ефективността на рекламата.

Изтчник: ScienceDaily

Предишна публикация
Следваща публикация
Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -