Обявиха 6-месечната Изабела за вундеркинд, общува като възрастна

PRINT

Медиите във Великобритания обявиха 6-месечната Изабела Онисиак за вундеркинд. Момиченцето изуми първо родителите си, а после и обществеността, след като в тази крехка възраст разви собствена система за общуване с околните и изобщо се държала като голям човек. Експертите са единодушни, че поведението й надхвърля общоприетите норми за бебетата.

Изабела се отказала от памперсите, като предпочитала да ползва гърне. Не можела да изговаря още цели думи, но произнасяла звуци, които имат съвсем конкретно значение.

В речника на момиченцето например има звуци, които са знак да я сложат на гърнето. Други пък са със значението на думите мама, татко. Изабела успява да съобщи, че е гладна. Има и други звуци, чието значение родителите още не са разгадали.

Майката на момиченцето разказва, че Изабела започнала да издава пълноценни звуци още няколко дни след раждането си. Така си искала мляко. Според експерти, цитирани от „Дейли мейл“, поведението й далеч надхвърля общоприетите норми за възрастта. Много деца остават с памперси до 2 г., че и по-късно, а малкото момиченце решително дало да се разбере, че не иска пелени.

Родителите обяснили на педиатрите, че са говорили на бебето още докато било в утробата на майка си, давали й да слуша класическа музика, четели й истории. А след раждането започнали да разговарят с нея като с възрастен човек. Най-удивителното е, че майката и таткото успяват да се справят с отглеждането на бебето, без да има сълзи и викове.

Впрочем австралийски учени изясниха, че родители, които отлагат приучаването към гърнето до 3-тата годинка, правят лоша услуга на децата си. Дългото носене на памперси провокира смущения в пикочната система и инфекции.

СНИМКА: www.izabellaoniciuc.com/

[Общо: 2    Средно: 4/5]
Обявиха 6-месечната Изабела за вундеркинд, общува като възрастна беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *