Нова загадъчна болест мори като СПИН

PRINT

Мистериозна болест, чиито симптоми приличат на СПИН, е повалила доста хора хора в Азия. Вече са регистрирани болни и в САЩ, съобщава списание „Тайм“. Най-много са случаите в Тайван и Тайланд. Болните стават беззащитни срещу бактерии и други микроби, които ги разболяват. Подобно на СПИН и новата загадъчна болест води до имунодефицит. Засега няма данни тя да е заразна, макар че учените не са разкрили механизма, по който тя се предава.

Според медиците това е нова форма на придобита имунна недостатъчност, която не се предава по наследствен път. Средната възраст на болните е около 50 г., като съобщените случаи са от 2004 г. насам.  Проучването е проведено под ръководството на Сара Браун от щатския институт по алергии и заразни болести съвместно с учени от Тайван и Тайланд.

Една от пациентките е 62-годишна американка от виетнамски произход. Тя страдала от висока температура и инфекциозно възпаление на костите. Жената отслабнала много, измъчвали я още силно главоболие и световъртеж. Лекарите установили, че организмът на болната по неизвестна причина изработва антитела, които блокират интерферон-гама – вещество, което се бори с инфекциите. Първите предположения са, че заболяването е свързано с генетическо предразположение и фактори на външната среда, вероятно вируси или бактерии.

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Нова загадъчна болест мори като СПИН беше последно модифицирана от: май 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *