Неочаквани комбинации на стари препарати лекуват рак

PRINT
рак лекарства

Експеримент на учени от Националния раков институт в Роквил разкри неподозирани възможности на съществуващи вече медикаменти за лечението на тумори. Това съобщава специализираното издание New Scientist. Направени били 4950 възможни комбинации по двойни на 100 налични вече на пазара противоракови препарати. Те били тествани на клетки от 60 различни тумори. Изпробвани били и различни концентрации.

Като цяло са осъществени общо 1,5 млн. независими тестове. Около 0,1% от тях показали положителен резултат – комбинацията в тези случаи била много по-ефективна, отколкото отделния препарат в най-активната си дозировка.

Тестовете били осъществени върху мишки с присадени човешки туморни клетки. Сега на учените им предстои да разгадаят и обяснят защо тя сработила на молекулярно ниво. Работата се улеснява от факта, че всички изпробвани лекарства вече са минали дългия път за получаване на регистрация.

Възможно е направо да се пристъпи към клинични изпитания върху хора, казват авторите на изследването. Учените ще дадат пълна гласност на получените данни, за да могат и други техни колеги да се включат в изследването.

Свързани теми: Откриха механизъм, който пази организма от рак

НОЕМВРИ: Най-важните въпроси за ваксината срещу рак на маточната шийка

СНИМКА:

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Неочаквани комбинации на стари препарати лекуват рак беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *