Над 700 бактерии в майчиното мляко, полезни са

PRINT

В майчиното мляко има над 700 различни бактерии, установиха експерти от Испания. Тези бактерии обаче са полезни, помагат да се регулира стомашно-чревната флора на бебето, съобщава специализираното издание Medical News Today. Съдържанието им се регулира още по време на бременността.

Първото най-питателно мляко в първите дни след раждането съдържа предимно Streptococcus, Lactococcus, Leuconostoc, Weissella и Staphylococcus. По-късно – между първия и шестия месец в кърмата били изолирани Prevotella, Leptotrichia и Veillonella.

Любопитен факт е, че в млякото на по-пищните майки откривали по-малко бактерии. Цезаровото сечение пък го правело по-малко хранително и не така наситено с микроорганизми. Хормоналният фон на жената оказва съществено влияние върху състава му, важен е и стресът като фактор, заключават учените.

Сега те се опитват да разберат каква точно е ролята на бактериите в млякото. Трябва да се изясни дали те са важни за метаболизма или по-скоро за имунитета. Ако имунитетът излезе на първо място, определени добавки в детските млека могат да намалят риска от алергия, астма и автоимунни заболявания.

Свързани теми: Бебета, кърмени „при поискване“, са по-интелигентни

Учредена е фондация за недоносени бебета

Протеините са най-важни за детския имунитет

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Над 700 бактерии в майчиното мляко, полезни са беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *