На Цветница разкриват пунктове за кръводаряване в цялата страна

PRINT
кръводаряване

Акция по кръводаряване ще се проведе на 28 април – Цветница, в редица градове от страната. Организатори са Министерство на здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и БЧК с подкрепата на Българската православна църква. Ето къде са разположени мобилните пунктове:

В София на 28 април, неделя, от 9 до 13 часа мобилни екипи за кръводаряване ще работят в близост до следните православни храмове:

– Пл. „Св. Александър Невски“, в автобус за кръводаряване

– Пл. „Св. Неделя“ № 19, в аулата на Богословски факултет

– храм „Свети Седмочисленици“ – в сградата на VІ ОУ „ Граф Игнатиев“ на ул. „6 септември“ №16

– храм „Света Параскева“ – в Хоровата зала на „Дарби колидж“ в двора на храма, бул. „Г.С.Раковски“ № 58

– храм „Покров Богородичен“ – в Енорийски център „Покров Богородичен“ зад хотел „Родина“

Към традиционната за София акция на Цветница тази година ще се присъединят Варна, Пловдив, Бургас, Враца и Разград. На 27 април, събота, от 7,30 до 19,30 часа във Враца всички желаещи да се включат в акцията могат да посетят Отделението по транфузионна хематология в МБАЛ „Хр. Ботев“. Центърът по трансфузионна хематология – Варна също ще се включи в кампанията за Цветница. На 28 април, неделя от 9 до 13 часа медиците ще очакват доброволци в сградата на Варненската митрополия. В Бургас инициативата ще се проведе също на 28 април от 9 до 13,30 часа в Бургаския свободен университет.

На 28 април в Пловдив от 9 до 14 часа мобилни екипи ще бъдат разположени в близост до православния храм „Св. Св. Петър и Павел“. Жителите на Разград могат да дарят кръв на Цветница между 8.00 и 14.00 ч. в Отделението по транфузионна хематология в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Последните шест града, които са заявили готовност да проведат кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 28 април – Цветница, са Смолян, Велико Търново, Видин, Стара Загора, Плевен и Добрич. В Смолян от 11.00 до 13.30 часа акцията по кръводаряване ще се проведе пред църквата „Св. Висарион Смолянски“. Във Велико Търново инициативата ще се проведе от 09.00 до 14.00 часа в района на църквата „Свети Николай“. Във Видин желаещите да дарят кръв ще могат да го направят от 09.00 до 12.00 часа в района на църквата „Св. Димитър“. Акциите в Стара Загора и Плевен ще се проведат в сградите на РЦТХ от 9.00 часа до изчерпване на желаещите да дарят кръв. Кампанията за доброволно и безвъзмездно кръводаряване в Добрич започна още на 22 април и ще приключи на 30 април като се провежда всеки делничен ден в ОТХ на МБАЛ Добрич от 08.00 до 12.00 часа.

Свързани теми: Сърцето, белите дробове и кръвта също имат обоняние

Кръвна група АВ с най-голям риск за сърцето, а 0 – с най-малък

Кръвен тест хваща 5 г. по-рано рака на гърдата

Различните кръвни групи възникнали заради вируси

Вирус „стопаджия“ пътува в кръвта, убива рака

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
На Цветница разкриват пунктове за кръводаряване в цялата страна беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *