Мощна магнитна буря стига тази вечер до Земята

PRINT
магнитна буря

Тази вечер– 6 октомври, на Земята ще започне да се усеща силна магнитна буря, предаде руската агенция ТАСС. През следващите ден-два може да почувствате замаяност, главоболие, колебания в кръвното, тахикардия или безсъние. Експертите не изключват и леко покачване на случаите на инфаркти и инсулти.

Ако страдате от хронично заболяване или пък сте по-чувствителен към подобни промени, прекарвайте повече време на закрито, ограничете физическата активност и пийте повече вода, съветват медиците. Силната магнитна буря ще продължи вероятно до края на следващия ден, 7 октомври. Причината за нея са около тридесет огнища на високо- или средноактивна дейност на Слънцето. В резултат на мощните изригвания на плазма от дневното светило много хора споделят за влошаване на физическото състояние.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Проучване разкри: Вредата от джиесеми и антени е самовнушение 
Екстракт от бреза помага при магнитни бури 
Джинджифил и цитруси помагат при резки промени на времето

Високоскоростен поток от слънчев вятър, който излиза от дупка в короната с размерите на една четвърт от слънчевия диск, ще достигне Земята вечерта на 6 октомври , предупреди ръководителят на лабораторията на изследване на космическите лъчи в Руската академия на науките Анатолий Белов. Тази „тъмна зона“ на Слънцето се е образувала преди около шест месеца. Тя оказва влияние върху Земята, когато тя се обръща към нея – приблизително веднъж на всеки 27 дни. Според наблюденията на учените подобни дупки в короната на светилото периодично предизвикват магнитни бури на Земята. Активността на тези дупки може да продължи до две години.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Мощна магнитна буря стига тази вечер до Земята беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *