петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноМетални стърготини и миши изпражнения в нелегалните цигари

Метални стърготини и миши изпражнения в нелегалните цигари

В нелегалните цигари понякога се откриват неочаквани съставки като найлонови нишки, метални стърготини и миши изпражнения, съобщават служители на германската митническа служба за криминални разследвания в Кьолн, цитирани от в. „Билд ам зонтаг“. Тъй като в България никой не изследва конфискуваните папироси, можем само да си правим косвени изводи какъв е рискът да се купува нелегална стока.

Видът и количеството на чуждите частици в нелегалните и фалшифицирани цигари се увеличи неимоверно напоследък, казва говорителят на службата. Митничарите открили в тютюна им вредни за здравето каучукови частици от автомобилни гуми, миниатюрни парченца от натрошени компактдискове, найлонови нишки, метални стърготини, изпражнения от плъхове и остатъци от мишки.

Само през юли в пристанището на Хамбург са заловени 1,5 млн. къса нелегални цигари от Китай, в които имало метални частици. През юни баварската полиция конфискува голямо количество стекове папироси руско производство, примесени с найлонови частици. В друга нелегална доставка, хваната в Рурската област, били открити косми и остатъци от миши опашки. През 2011 г. общо са конфискувани 200 млн. броя нелегални цигари, обобщават митничарите. Тенденцията била всяка година в тази търговия да има ръст от около 20%.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -