Метални стърготини и миши изпражнения в нелегалните цигари

PRINT
забрана за пушене

В нелегалните цигари понякога се откриват неочаквани съставки като найлонови нишки, метални стърготини и миши изпражнения, съобщават служители на германската митническа служба за криминални разследвания в Кьолн, цитирани от в. „Билд ам зонтаг“. Тъй като в България никой не изследва конфискуваните папироси, можем само да си правим косвени изводи какъв е рискът да се купува нелегална стока.

Видът и количеството на чуждите частици в нелегалните и фалшифицирани цигари се увеличи неимоверно напоследък, казва говорителят на службата. Митничарите открили в тютюна им вредни за здравето каучукови частици от автомобилни гуми, миниатюрни парченца от натрошени компактдискове, найлонови нишки, метални стърготини, изпражнения от плъхове и остатъци от мишки.

Само през юли в пристанището на Хамбург са заловени 1,5 млн. къса нелегални цигари от Китай, в които имало метални частици. През юни баварската полиция конфискува голямо количество стекове папироси руско производство, примесени с найлонови частици. В друга нелегална доставка, хваната в Рурската област, били открити косми и остатъци от миши опашки. През 2011 г. общо са конфискувани 200 млн. броя нелегални цигари, обобщават митничарите. Тенденцията била всяка година в тази търговия да има ръст от около 20%.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Метални стърготини и миши изпражнения в нелегалните цигари беше последно модифицирана от: април 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *