четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноМъжете са идиоти, затова по-често умират нелепо

Мъжете са идиоти, затова по-често умират нелепо

Мъжете водят категорично пред жените по идиотско поведение, което им коства живота. Това установяват за пореден път организаторите на нестандартните награди „Дарвин“. Оказва се, че мъжете умират по-често от жените по най-невероятни причини – заради необмислените си действия. Като идиотско пък се определя поведението, при което се поемат с нищо неоправдани рискове, които очевидно може да завършат зле. Често това и става на практика. Номинациите са събирани от цял свят.

Ето и някои примери. 35-годишен умник решава да слезе на релсите на влака в Лудвигсбург, за да може кучето му да се изпишка там. След като то свършва, той не се маха от мястото, а решава на свой ред да го използва като тоалетна. Лошото възпитание било наказано веднага – в този момент влакът приближил и въпреки че подал сигнал, било късно да спре. Мъжът бил пометен и починал на място.

Друг отличен случай е на новоизпечен терорист, който изпратил бомба в писмо. За съжаление обаче не сложил достатъчно марки и от пощата му го върнали. Той обаче явно вече бил забравил как изглежда пакетът, защото го отворил… Има и човек, който тръгнал да краде кабел от строеж. Намерили мъртъв до плячката. В момента по кабела течал ток от 400 волта.

Ако си мислите, че наградите „Дарвин“ саа прекалено саркастични, вижте статията за тях в престижното научно списание The British Medial Journal със заглавие: „Наградите „Дарвин“ – различия при половете в идиотското поведение“ (The Darwin Awards: sex differences in idiotic behaviour). Студенти от университета в Нюкасъл направили точна статистика на всички смъртни случаи вследствие на рисково поведение и идиотски фатален край за последните 20 г. – от 1995 до 2014 г.

Прегледани били 318 случая – в 282 от тях загиналите били мъже и само в 36 – жени. Затова студентите правят извода си с известна ирония, че наградите „Дарвин“ научно доказват разликата в половете. 88,7% от смъртните случаи са причинени от мъже. Тази разлика между половете е много съществена статистически.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -