Мъж почина след трансплантация на бъбрек в Пакистан

PRINT
интензивно лечение реанимация

49-годишен мъж почина в Александровска болница след усложнения, причинени от трансплантация на бъбрек в Пакистан. „Липсваше медицинска документация от чуждата болница каква подготовка е направена за трансплантацията, няма никакви данни за донора, нито за хода на оперативната интервенция“, казва проф. Емил Паскалев, шеф на клиниката по нефрология. Българинът бил изписан с дренажи и катетри само 3 дни след операцията.

Постъпил в Александровска в критично състояние без трансплантираният бъбрек изобщо да е заработил. Кръвното му налягане се понижило, постепенно изпаднал в шок. Смесен екип от уролози, съдови хирурзи и анестезиолози го оперирали спешно. Установили кървене на една от артериите, кръвоснабдяваща присадения бъбрек. Нашите лекари обясняват усложнението с това, че мъжъ е бил изписан прекалено рано и е пътувалс кола, което е абсолютно противопоказно. Това довело до разкъсване на артериалния съд.

Малко след операцията изпаднал в клинична смърт. Първоначално лекарите успели да овладеят ситуацията, но пациентът развил сепсис. Наложило се втора операция за отстраняване на присадения бъбрек, но в крайна сметка той умира. Случаи на пациенти, пострадали при незаконни трансплантации в Пакистан, напоследък отново зачестяват по думите на проф. Паскалев.

Свързани теми: Диабет и кръвно – главни виновници за болни бъбреци

Нов метод ще чисти антитела при бъбречноболни

Българи ходят в И спания, за да получат бъбрек за присаждане

Витамин С удвоява риска от камъни в бъбреците

Кръв в урината може да е от киста на бъбрека

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Мъж почина след трансплантация на бъбрек в Пакистан беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *