Мъж почина след трансплантация на бъбрек в Пакистан

PRINT
интензивно лечение реанимация

49-годишен мъж почина в Александровска болница след усложнения, причинени от трансплантация на бъбрек в Пакистан. „Липсваше медицинска документация от чуждата болница каква подготовка е направена за трансплантацията, няма никакви данни за донора, нито за хода на оперативната интервенция“, казва проф. Емил Паскалев, шеф на клиниката по нефрология. Българинът бил изписан с дренажи и катетри само 3 дни след операцията.

Постъпил в Александровска в критично състояние без трансплантираният бъбрек изобщо да е заработил. Кръвното му налягане се понижило, постепенно изпаднал в шок. Смесен екип от уролози, съдови хирурзи и анестезиолози го оперирали спешно. Установили кървене на една от артериите, кръвоснабдяваща присадения бъбрек. Нашите лекари обясняват усложнението с това, че мъжъ е бил изписан прекалено рано и е пътувалс кола, което е абсолютно противопоказно. Това довело до разкъсване на артериалния съд.

Малко след операцията изпаднал в клинична смърт. Първоначално лекарите успели да овладеят ситуацията, но пациентът развил сепсис. Наложило се втора операция за отстраняване на присадения бъбрек, но в крайна сметка той умира. Случаи на пациенти, пострадали при незаконни трансплантации в Пакистан, напоследък отново зачестяват по думите на проф. Паскалев.

Свързани теми: Диабет и кръвно – главни виновници за болни бъбреци

Нов метод ще чисти антитела при бъбречноболни

Българи ходят в И спания, за да получат бъбрек за присаждане

Витамин С удвоява риска от камъни в бъбреците

Кръв в урината може да е от киста на бъбрека

СНИМКА: ТК

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Мъж почина след трансплантация на бъбрек в Пакистан беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova
loading...