Лекуват с магнит рак на дебелото черво

PRINT
рак лекарства

Корейски изобретатели са убедени, че магнити могат да накарат туморите да се саморазрушат. Те са разработили методика, която използва магнитното поле за пускане на механизъм, който води до клетъчна смърт, пише „Дейли мейл“. Засега тя е изпробвана успешно при рак на дебелото черво.

Апоптозата или програмираната клетъчна смърт е един от способите, с които организмът се освобождава от старите клетки. В отговор на определени сигнали клетките започват да линеят и се разпадат на части. Поглъщат ги имунните клетки. При рака обаче този механизъм не работи и клетките продължават да се делят безконтролно.

Магнитната терапия използва наночастици на желязото, свързани с антитела. Когато частиците попаднат в зоната на действие на магнитното поле, молекулите започват автоматично да се групират, като започват да изпращат „сигнала на смъртта“. Учените се надяват, че този метод ще им помогне да се справят с резистентните тумори. Над 50% от злокачествените клетки в дебелото черво загинали при експерименталната терапия. Това са обнадеждаващи резултати, обобщават експертите.

Свързани теми: Раковите клетки имат колективно съзнание и затова оцеляват

Вирус „стопаджия“ пътува в кръвта, убива рака

Защо лекарствата за рак понякога не действат

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Лекуват с магнит рак на дебелото черво беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *