Китаец отиде на лекар с болки в корема и разбра… че е жена

PRINT

Китаец отишъл на лекар заради болки в корема и кръв в урината. Каква била обаче изненадана – докторът му съобщил, че той е всъщност жена и в момента е в цикъл. Мъжът е на 44 г., бил женен от 10 г.

След обстоен преглед специалистите уточнили, че той има пълен комплект женски репродуктивни органи, но също така и пенис. Те установили още, че китаецът няма адамова ябълка, а гениталиите му са различни от тези на останалите мъже. Г-н Чен казал, че отдавна има чувството, че нещо не е наред с него – често се чувствал уморен с отекли крака и лице. Редовно в урината му имало кръв. Изследване с компютърен томограф сега разкрило, че той има матка и яйчници. Междувременно изследване на хромозомите показало, че г-н Чен има чифт XX полови хромозоми, което генетично го прави жена.

Според лекарите полът на китаеца е „интерсекс“ (междинен пол). Един човек на 2000 раждания се появява на бял свят с рядката полова особеност. Учените предполагат, че може да са и по-често срещани.
Известни са няколко аномалии, които могат да доведат до специфична сексуална неопределеност. Новите научни обяснения заменят вече остарялото определение „хермафродит“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Баща на 6 деца разбра, че е жена 
Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация
Ухапване от пчела превърна мъж в жена 

Така нареченият „синдром на мъжката XX хромозома“ се появява при хора, които имат две Х-хромозоми – едната от които съдържа значително количество генетичен материал от Y-хромозомата. Тези хора изглеждат като мъже, но от генетична гледна точка са жени. Обикновено те притежават мъжки полови органи, но те често са недоразвити. При тях често се развиват гърдите, а гласът им остава писклив. В действителност, биолози сега признават множество условия, както генетични и други, които са етикетирани в съответствие с понятието „интерсексуални“ чадър – който заменя по-старите термини като „хермафродит“.

Интерсексуалните хора могат да бъдат генетично жени, но физиологично мъже. Някои от тях ще бъдат истински хермафродити, оганизмът им ще произвежда както яйцеклетки, така и сперматозоиди. Китаецът Чен страдал също от вродена надбъбречна хиперплазия, генетично заболяване, което кара надбъбречните жлези да набъбват в резултат на намаляване на стресовите хормони и повишаване на мъжките полови хормони.

Този вид медицински случай е изключително рядък. Според лекарите вече е твърде късно да се търси лекарска помощ за необичайния проблем, за операция можело да се мисли само в по-млада възраст.

Източник: Daily Mail

[Общо: 9    Средно: 3.1/5]
Китаец отиде на лекар с болки в корема и разбра… че е жена беше последно модифицирана от: януари 24th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *