вторник, 23 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКитаец отиде на лекар с болки в корема и разбра... че е...

Китаец отиде на лекар с болки в корема и разбра… че е жена

Китаец отишъл на лекар заради болки в корема и кръв в урината. Каква била обаче изненадана – докторът му съобщил, че той е всъщност жена и в момента е в цикъл. Мъжът е на 44 г., бил женен от 10 г.

След обстоен преглед специалистите уточнили, че той има пълен комплект женски репродуктивни органи, но също така и пенис. Те установили още, че китаецът няма адамова ябълка, а гениталиите му са различни от тези на останалите мъже. Г-н Чен казал, че отдавна има чувството, че нещо не е наред с него – често се чувствал уморен с отекли крака и лице. Редовно в урината му имало кръв. Изследване с компютърен томограф сега разкрило, че той има матка и яйчници. Междувременно изследване на хромозомите показало, че г-н Чен има чифт XX полови хромозоми, което генетично го прави жена.

Според лекарите полът на китаеца е „интерсекс“ (междинен пол). Един човек на 2000 раждания се появява на бял свят с рядката полова особеност. Учените предполагат, че може да са и по-често срещани.
Известни са няколко аномалии, които могат да доведат до специфична сексуална неопределеност. Новите научни обяснения заменят вече остарялото определение „хермафродит“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Баща на 6 деца разбра, че е жена 
Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация
Ухапване от пчела превърна мъж в жена 

Така нареченият „синдром на мъжката XX хромозома“ се появява при хора, които имат две Х-хромозоми – едната от които съдържа значително количество генетичен материал от Y-хромозомата. Тези хора изглеждат като мъже, но от генетична гледна точка са жени. Обикновено те притежават мъжки полови органи, но те често са недоразвити. При тях често се развиват гърдите, а гласът им остава писклив. В действителност, биолози сега признават множество условия, както генетични и други, които са етикетирани в съответствие с понятието „интерсексуални“ чадър – който заменя по-старите термини като „хермафродит“.

Интерсексуалните хора могат да бъдат генетично жени, но физиологично мъже. Някои от тях ще бъдат истински хермафродити, оганизмът им ще произвежда както яйцеклетки, така и сперматозоиди. Китаецът Чен страдал също от вродена надбъбречна хиперплазия, генетично заболяване, което кара надбъбречните жлези да набъбват в резултат на намаляване на стресовите хормони и повишаване на мъжките полови хормони.

Този вид медицински случай е изключително рядък. Според лекарите вече е твърде късно да се търси лекарска помощ за необичайния проблем, за операция можело да се мисли само в по-млада възраст.

Източник: Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -