четвъртък, 25 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноКанадски учен: има 4-та сексуална ориентация

Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация

Съществува четвърта сексуална ориентация, която трябва да бъде призната, твърди канадски учен, цитиран от „Медикфорум“. По думите му към нея спада около 1% от човечеството. Психолозите признават за момента три варианта за сексуална ориентация: хетеросексуална, хомосексуална (включително и лесбийките), а също и бисексуалната. Всички наклонности като педофилия, некрофилия и зоофилия се смятат за перверзии, тоест сексуални извращения, които трябва да се лекуват.

Проф. Антъни Богарт от университета Брок в Канада смята, че има и четвърта сексуалност – асексуалната. Това са хора, които изобщо не изпитват интерес към секса в която и да е негова разновидност. Ученият смята, че 1% от населението на земята са асексуални по убеждение и изобщо не притежават либидо.

В новата си книга проф. Богарт пише, че броят на тези хора постояно нараства и към момента е около 70 млн. души. Те се чувствали като отритнати от съвременната култура, където сексът заема централно място. По думите на професора асексуалните ще започнат лека-полека да си признават подобно на гейовете преди години, но само ако обществото стане по-толерантно към тях.

Асексуалността според определението на проф. Богарт е пълното отсъствие на сексуално притегляне. Ученият се занимава с въпроса от 1994 г. насам. Оттогава е събрал огромна база данни, анкетирани са хиляди. Има две форми на асексуалността – хора, които са с намален интерес към секса и изобщо не си правят труда да ухажват някого, и други, които изобщо не изпитват никакво полово влечение.

Важно е да се помни, че асексуалните не са някакви вълци единаци, те се нуждаят от дружба, от човешко общуване, подчертава професорът. Те дори можело да имат деца с помощта на новите технологии.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -