Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация

PRINT

Съществува четвърта сексуална ориентация, която трябва да бъде призната, твърди канадски учен, цитиран от „Медикфорум“. По думите му към нея спада около 1% от човечеството. Психолозите признават за момента три варианта за сексуална ориентация: хетеросексуална, хомосексуална (включително и лесбийките), а също и бисексуалната. Всички наклонности като педофилия, некрофилия и зоофилия се смятат за перверзии, тоест сексуални извращения, които трябва да се лекуват.

Проф. Антъни Богарт от университета Брок в Канада смята, че има и четвърта сексуалност – асексуалната. Това са хора, които изобщо не изпитват интерес към секса в която и да е негова разновидност. Ученият смята, че 1% от населението на земята са асексуални по убеждение и изобщо не притежават либидо.

В новата си книга проф. Богарт пише, че броят на тези хора постояно нараства и към момента е около 70 млн. души. Те се чувствали като отритнати от съвременната култура, където сексът заема централно място. По думите на професора асексуалните ще започнат лека-полека да си признават подобно на гейовете преди години, но само ако обществото стане по-толерантно към тях.

Асексуалността според определението на проф. Богарт е пълното отсъствие на сексуално притегляне. Ученият се занимава с въпроса от 1994 г. насам. Оттогава е събрал огромна база данни, анкетирани са хиляди. Има две форми на асексуалността – хора, които са с намален интерес към секса и изобщо не си правят труда да ухажват някого, и други, които изобщо не изпитват никакво полово влечение.

Важно е да се помни, че асексуалните не са някакви вълци единаци, те се нуждаят от дружба, от човешко общуване, подчертава професорът. Те дори можело да имат деца с помощта на новите технологии.

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Канадски учен: има 4-та сексуална ориентация беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *