Какво помага най-добре при болно гърло

PRINT
налепи по гърлото

Аспиринът се оказа едно от най-ефективните средства при болно гърло, установиха учени от Кардиф. Гаргара с разтвор от две таблетки аспирин намалява болката само за два часа, а ефектът се съхранява над 6 часа, пише в. „Дейли мейл“.

Дишането се облекчава също от инхалация с ментолови пари. Ментолът помага при запушен нос, при болки в гърлото и кашлица, благодарение на ефекта на местна анестезия, предизвикана от усещането за хлад. Има и няколко вида мед, които могат да се справят с инфекциите в гърлото. В меда има водороден пероксид, който притежава антибактериални свойства, казват от Университета в Уайкато.

Болките в гърлото – как да ги облекчим по-бързо?

Медът, който давали на децата вечер преди да заспят, много по-добре се справял с нощните пристъпи на кашлица, отколкото декстрометорфан, съдържащ се в много сиропи за кашлица, доказа друго изследване в университета на Мериленд. Има и нетрадиционен метод – въздействие върху акупунктурни точки на ушите. Все пак учените не изключват при последния метод да се проявява и ефекта на пласебото.

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Какво помага най-добре при болно гърло беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *